Ce este posedarea de către demoni? Cum se manifestă posedarea de către demoni?

Cuvinte relevante ale lui Dumnezeu:

Dacă, în prezent, trebuie să apară o persoană capabilă să arate semne și să facă minuni, să alunge demoni, să vindece bolnavii și să facă multe miracole, iar dacă această persoană pretinde că vine de la Isus, atunci ar fi vorba despre un fals realizat de duhurile rele și imitația acestora a lui Isus. Reține! Dumnezeu nu repetă aceeași lucrare. Etapa lucrării lui Isus a fost deja finalizată, iar Dumnezeu nu va relua niciodată acea etapă a lucrării. […] Dacă, în timpul zilelor de pe urmă, Dumnezeu ar arăta semne, ar face minuni, ar alunga demoni și ar vindeca bolnavii – dacă ar face exact așa cum a făcut Isus – atunci Dumnezeu ar repeta aceeași lucrare, iar lucrarea lui Isus nu ar avea semnificație sau valoare. Astfel, Dumnezeu realizează o singură etapă a lucrării în fiecare epocă. Odată ce fiecare etapă a lucrării Sale a fost finalizată, este imitată la scurt timp de duhurile rele, iar după ce Satana începe să calce pe urmele Lui, Dumnezeu trece la o metodă diferită. Odată ce El a completat o etapă a lucrării Sale, aceasta este imitată de duhurile rele. Asta trebuie să vă fie clar.

Fragment din „Cunoscând lucrarea lui Dumnezeu astăzi” în Cuvântul Se arată în trup

US0IA31W-20181228-A-10-2K-ZB.jpg

Există unii care sunt posedaţi de duhuri rele şi strigă în gura mare „Eu sunt Dumnezeu!” Totuşi, în cele din urmă, ei sunt descoperiți, căci greşesc în privinţa lucrului pe care îl reprezintă. Ei îl reprezintă pe Satana şi Duhul Sfânt nu le acordă nicio atenţie. Oricât de mult te-ai exalta sau oricât de hotărât ai striga, eşti tot o fiinţă creată, şi una care îi aparţine Satanei. […] Dacă nu eşti în stare să faci loc pentru o nouă epocă, să pui capăt celei vechi, să anunţi una nouă sau să faci o nouă lucrare, atunci nu poţi fi numit Dumnezeu!

Fragment din „Taina întrupării (1)” în Cuvântul Se arată în trup

Citate din predici și părtășii ca referință:

Oamenii posedați de demoni sunt cei care au fost invadați și controlați de spiritele rele. Principala manifestare este aceea de a avea o dereglare psihologică sau de a avea uneori mintea tulburată, pierzând complet rațiunea normală. Ei cred în Dumnezeu, dar nu sunt în stare să accepte adevărul și nu pot juca decât un rol perturbator. De aceea, deși cred în Dumnezeu, ei nu pot fi mântuiți și trebuie alungați. Majoritatea oamenilor posedați de spirite rele se comportă ca niște slugi ale Satanei și perturbă lucrarea lui Dumnezeu. Există zece manifestări principale, după cum urmează:

1. Toți aceia care se dau drept Dumnezeu sau Hristos sunt posedați de spirite rele.

2. Toți aceia care pretind că au spirite de îngeri sunt posedați de spirite rele.

3. Toți aceia care se dau drept un alt Dumnezeu întrupat sunt posedați de spirite rele.

4. Toți aceia care afirmă că spusele lui Dumnezeu sunt ale lor sau care îi obligă pe alții să trateze cuvintele lor ca fiind cuvintele lui Dumnezeu sunt posedați de spirite rele.

5. Toți aceia care pretind că sunt folosiți de către Duhul Sfânt pentru a-i face pe alții să-i urmeze și să asculte de ei sunt posedați de spirite rele.

6. Toți aceia care vorbesc adesea în limbi necunoscute, interpretează limbi și au tot felul de viziuni supranaturale, sau care adesea evidențiază păcatele altora, sunt posedați de spirite rele.

7. Toți aceia care adesea aud voci supranaturale ale spiritelor sau sunete scoase de spirite sau care deseori văd fantome și toți aceia care în mod clar nu prea sunt în toate mințile au fost posedați de spirite rele.

8. Toți aceia care au pierdut gândirea umană normală, vorbesc nebunește în mod frecvent, vorbesc deseori singuri, spun nonsensuri sau spun deseori că Dumnezeu le-a dat instrucțiuni și că Duhul Sfânt i-a atins, au fost, de asemenea, posedați de spirite rele.

9. Toți cei care au episoade de comportament anormal, se comportă prostește, sunt uneori nebuni și nu pot conversa cu ceilalți în mod normal sunt oameni care au fost posedați de spirite rele. Toți cei care sunt clasificați drept homosexuali sunt un tip de oameni posedați de demoni și sunt printre cei care trebuie să fie alungați.

10. Unii oameni sunt, de obicei, destul de normali, dar pot fi provocați și pot dezvolta o tulburare psihică pe parcursul a câtorva luni sau pe parcursul unui an sau a doi. În momentul tulburării, ei sunt la fel ca cei care au fost posedați de demoni. Deși acești oameni sunt uneori normali, ei sunt de asemenea clasificați ca posedați de spirite rele. (Dacă cineva a avut o tulburare mintală cu mulți ani în urmă, dar s-a simțit bine pentru mulți ani după aceea, a putut înțelege și accepta adevărul în credința sa și a suferit unele schimbări, atunci nu va fi clasificat ca fiind posedat de spirite rele). 
O persoană posedată de demoni este complet stăpânită și controlată de Satana, aparține Satanei și este blestemată.

Fragment din „A îndeplini bine lucrarea Bisericii presupune a discerne mai multe tipuri de oameni” în Anale selectate din Rânduielile de lucru ale Bisericii lui Dumnezeu Atotputernic

Există doar două tipuri de situații în care duhurile rele înșală omul: una este lucrarea supranaturală a duhurilor rele și cealaltă este reîntruparea duhurilor rele ca oameni. Cei care se împotrivesc lui Dumnezeu și adevărului, ca demonul care este marele balaur roșu, sunt, de asemenea, duhuri rele; ei sunt mai vicleni, mai răutăcioși. Unele duhuri rele posedă trupurile oamenilor la un moment dat în viața lor; unele duhuri rele sunt reîntrupările demonilor. Deși în exterior nu există nicio lucrare supranaturală a duhurilor rele și nu puteți vedea nicio urmă de posedare de către diavoli, ei se împotrivesc frenetic adevărului; ei se opun nebunește și se împotrivesc lui Dumnezeu. Demonii reîntrupați nu sunt supranaturali, ci normali. Cu toate acestea, este destul de evident că ei sunt ostili adevărului. Marele balaur roșu face parte din categoria demonilor reîntrupați, iar toți politicienii și șefii de stat care se împotrivesc lui Dumnezeu sunt, de asemenea, demoni renăscuți. A spune că numai aceia care au lucrarea duhurilor rele sunt posedați de demoni și sunt ei înșiși duhuri rele nu se potrivește realității. Unele duhuri rele se deghizează mai profund și nu le puteți deosebi; ele aparțin categoriei demonilor reîntrupați.

Fragment din „Întrebări și răspunsuri” în Predici și părtășie despre intrarea în viață VIII

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii