Harul lui Dumnezeu o eliberează de căsătoria ei dureroasă (Partea 2)

de A’Jiao, Hong Kong

Cuvintele lui Dumnezeu îi lămuresc nedumerirea, iar inima îi este ușurată

Odată, într-o întâlnire, Jiao le povesti fraților și surorilor ei totul despre durerea și nedumerirea sa, iar una dintre surori îi citi câteva fragmente din cuvintele lui Dumnezeu: „Născut pe un pământ atât de murdar, omul a fost grav afectat de societate, a fost influențat de etici feudale și educat la «instituții de învățământ superior». Gândirea înapoiată, moralitatea coruptă, perspectiva plină de răutate asupra vieții, filozofia josnică, existența aceasta fără nicio valoare, stilul de viață și obiceiurile depravate – toate aceste lucruri au pătruns adânc în inima omului și i-au subminat și atacat grav conștiința. Drept rezultat, omul este și mai departe de Dumnezeu și I se împotrivește Lui mai mult ca niciodată” ( „A avea o fire neschimbată înseamnă a fi în vrăjmășie cu Dumnezeu”).   „Una după cealaltă, toate aceste tendințe poartă o influență malefică care degenerează continuu omul, determinându-l permanent să-și piardă conștiința, umanitatea și rațiunea și să-și reducă moralitatea și calitatea caracterului lor, din ce în ce mai mult, în măsura în care putem chiar să spunem că majoritatea oamenilor nu au acum nicio integritate, nicio umanitate și nici nu au vreo conștiință și cu atât mai puțin rațiune. Deci, ce sunt aceste tendințe? Tu nu le poți vedea cu ochiul liber. Când suflă vântul unei tendințe, probabil doar un număr mic de oameni vor deveni cei care stabilesc tendințele. Ei încep să facă astfel de lucruri, acceptând astfel de idei sau de perspective. Totuși, majoritatea oamenilor, în mijlocul inconștienței lor, vor fi în continuare infectați, asimilați și atrași de acest tip de tendință, până când toți, fără să știe și fără să vrea, o acceptă și sunt toți cufundați în ea și controlați de ea. Pentru om, care nu este sănătos la corp și la minte, care nu știe niciodată ce este adevărul, care nu poate spune diferența dintre lucrurile pozitive și cele negative, aceste tipuri de tendințe, una după cealaltă, îi fac pe toți să accepte, de bunăvoie, aceste tendințe, viziunea de viață și valorile care vin de la Satana. Ei acceptă ceea ce le spune Satana despre modul de abordare a vieții și despre modul de a trăi, pe care Satana «îl revarsă» asupra lor. Ei nu au nici puterea și nici capacitatea, cu atât mai puțin conștiința de a se împotrivi” („Dumnezeu Însuși, Unicul (VI)”).
Harul lui Dumnezeu o eliberează de căsătoria ei dureroasă (Partea 2)
Sora a avut apoi părtășie, spunând: „Cuvintele lui Dumnezeu dezvăluie cum Satana corupe omul, precum și adevărul corupției noastre de către Satana. În societatea de astăzi, destrămarea căsătoriilor cauzată de aventurile extraconjugale și a avea pe cineva în afara căsniciei este un fenomen obișnuit, iar acest lucru este direct legat de faptul că suntem profund corupți de Satana. Satana folosește tot felul de erezii și idei greșite pentru a înșela, a seduce și a corupe omul, cum ar fi «Trăieşte momentul pentru plăcere, pentru că viaţa este scurtă», «Steagul roșu de acasă nu cade, steagurile colorate de afară flutură în bătaia vântului», «Pe bărbați îi viciază banul, iar femeile primesc bani atunci când devin vicioase» și așa mai departe. Satana stârnește aceste gânduri și păreri malefice pentru a ne eroda spiritele, iar acest fapt face ca gândirea noastră să devină într-atât de deformată încât ajungem să privim tendințele rele precum «aventurile extraconjugale», «a avea o amantă» și «a avea o altă femeie» ca fiind lucruri pozitive, demne de urmat. A avea o altă femeie în afara căsniciei a devenit un simbol al faptului că bărbatul este capabil și influent, iar faptul că o femeie are mai mulți iubiți a devenit o oglindire a farmecului său. Noi, ca omenire, trăim sub influența acestor tendințe rele și devenim din ce în ce mai răi, promiscui și corupți, iar conștiințele noastre devin tot mai amorțite. Chiar dacă facem lucruri care sfidează etica și moralitatea, nu simțim absolut nicio rușine. Din ce în ce mai mulți oameni devin acaparați de tendințele malefice ale Satanei și devin victime ale acestor tendințe… În acest fel, multe familii se destramă, mulți oameni aleg să se sinucidă deoarece nu pot suporta trădarea partenerului lor și există, de asemenea, mulți oameni care își ucid partenerii, deoarece dragostea lor se transformă în ură. Nu sunt acestea roadele amare ale tendințelor malefice ale Satanei? Dacă nu ar fi Dumnezeu să exprime adevărul și să dea în vileag uneltirea vicleană a Satanei pentru a corupe omenirea, nimeni nu ar fi capabil să vadă și să înțeleagă aceste lucruri. Am trăi doar sub puterea Satanei, permițându-i să ne facă rău. Avem, într-adevăr, nevoie de mântuirea lui Dumnezeu și trebuie neapărat să înțelegem adevărul.”

După ce a ascultat cuvintele lui Dumnezeu și părtășia surorii sale, Jiao s-a gândit la anii care au urmat căsătoriei sale cu Ming, când el era foarte grijuliu cu familia sa. Dar, din cauza seducției tendințelor malefice, Ming nu reușise să reziste tentației, începuse să aibă aventuri extraconjugale, trăise dominat de dorințele malefice și poftele egoiste ale trupului și devenise din ce în ce mai desfrânat. El devenise complet nepăsător la sentimente ei sau la sentimentele fiului lor, își pierduse conștiința și rațiunea și nu adusese decât suferință familiei lui. Jiao a înțeles că mariajul ei ajunsese unde era astăzi din cauza răului cauzat de tendințele malefice ale Satanei și că atât ea, cât și Ming erau victimele acestor tendințe. Jiao plângea. Dar nu erau lacrimi de durere sau pentru că se simțea nedreptățită, ci erau lacrimi de recunoștință. Era cu adevărat recunoscătoare lui Dumnezeu pentru că a mântuit-o. Cuvintele lui Dumnezeu erau cele care îi alinaseră inima, iar resentimentul pe care îl resimțea față de Ming începu să pălească.

Mai târziu, Jiao a citit un fragment din cuvintele lui Dumnezeu, care spunea: „Oamenii nutresc numeroase iluzii cu privire la căsătorie înainte de a o trăi ei înșiși, și toate aceste iluzii sunt minunate. Femeile își imaginează că jumătatea lor va fi Făt-Frumos, iar bărbații își imaginează că se vor însura cu Alba ca Zăpada. Aceste fantezii demonstrează că fiecare persoană are anumite cerințe pentru căsătorie, propriile ei seturi de pretenții și standarde. Cu toate că în această epocă malefică oamenii sunt constant bombardați cu mesaje distorsionate despre căsătorie, care creează încă și mai multe cerințe suplimentare și dau oamenilor tot soiul de încărcături și atitudini ciudate, orice persoană care a trăit căsătoria știe că, indiferent de cum o înțelege cineva, indiferent de atitudinea pe care cineva o are față de ea, căsătoria nu este o chestiune de alegere individuală” („Dumnezeu Însuși, Unicul (III)”).

În timp ce medita la cuvintele lui Dumnezeu, ea și-a dat seama că fusese influențată de iubirea nesfârșită dintre protagoniștii romanelor de dragoste și ai telenovelelor și că fusese, de asemenea, influențată de idei cum ar fi „dragostea este supremă” și „a îmbătrâni împreună nedespărțiți”. Ea crezuse orbește în dragoste și privise căsătoria și dragostea ca cele mai importante lucruri din viața ei, cu toate acestea, în cele din urmă fusese înșelată, înlănțuită și rănită de aceste noțiuni greșite. Când Ming era foarte grijuliu cu ea, ea crezuse că găsise dragostea adevărată și îl privise pe Ming ca pe refugiul ei de încredere pentru tot restul vieții, dorindu-și doar ca ea și Ming să se iubească mereu ca soț și soție și să îmbătrânească împreună. Dar când Ming a trădat-o și mariajul fericit pe care-l căutase era pe cale să se destrame, și-a simțit inima pustiită și chiar încetase să îi mai pese de propria ei viață și de propriul ei copil și se hotărâse de două ori să-și pună capăt vieții. Pentru a-și salva căsnicia, suportase durerea din trup și spirit și renunțase la integritate și demnitate pentru intra în grațiile lui Ming…. Oare această durere nu fusese toată cauzată de chinul provocat de tendințele malefice ale Satanei? Jiao a înțeles, în cele din urmă, că tendințele malefice cum ar fi „a îmbătrâni împreună, nedespărțiți” și „iubirea este supremă” erau doar mijloacele prin care Satana îi rănea și îi lega la ochi pe oameni și că acestea erau planuri viclene prin care Satana devora oamenii – Satana era, cu adevărat, atât de plin de ură! În același timp, Jiao simțea acut, de asemenea, cât de trist era faptul că nu știuse adevărul și nu putuse să pătrundă esența acestor tendințe malefice și că fusese manipulată de Satana. În căutarea așa-zisei iubiri, aproape că își pierduse propria viață – fusese atât de neghioabă! Chiar atunci, pentru prima dată, Jiao găsi credința și curajul de a vrea să accepte realitatea trădării lui Ming și să înceapă o viață cu totul nouă.

Înțelegerea adevărului îi permite lui Jiao să înfrunte situațiile cu calm

Pe parcursul zilelor ce au urmat, Ming venea din ce în ce mai puțin acasă, preferând mai degrabă să doarmă la locul de muncă decât să vină acasă, iar Jiao știa că era timpul să înfrunte ceea ce devenise căsnicia ei. Așa că l-a sunat pe Ming și i-a spus calm: „Ce vrei să faci în legătură cu căsnicia noastră?” Ming i-a spus pe un ton rece: „Hai să divorțăm!” De data aceasta, Jiao nu a mai refuzat, ci, în schimb, a acceptat calm acest fapt. După ce au încheiat convorbirea, Jiao s-a gândit la calea pe care o urmase pentru a ajunge unde se afla acum. Pentru a-și salva căsnicia și în căutarea armoniei în familie și a fericirii conjugale, ea își pierduse demnitatea, integritatea și fusese cât pe ce să își piardă chiar viața, totul doar pentru a putea păstra un om care nu o mai iubea. În cele din urmă, nu numai că nu a obținut fericirea pe care și-o dorise, ci, în schimb, fusese chinuită de Satana într-atât încât simțise o durere insuportabilă. Doar îndrumarea cuvintelor lui Dumnezeu a fost cea care îi permisese lui Jiao să vadă adevărul situației și Dumnezeu era Cel care nu o abandonase niciodată și care o salvase, pas cu pas, de la a fi vătămată de Satana. Jiao a mers înaintea lui Dumnezeu și a spus o rugăciune: „O, Doamne! Nu vreau să dezamăgesc din nou dragostea Ta pentru mine. De data aceasta, vreau să iau atitudine și să nu mai trăiesc legată de Satana. Vreau să mă întorc lângă Tine și să pășesc pe o nouă cale în viață.”

După ce divorțul lor s-a finalizat, Jiao se simțea puțin îngrijorată. La urma urmelor, nu era pe deplin capabilă să se deplaseze și trebuia să mai aibă grijă și de fiul ei. Dar a învățat să se bazeze pe Dumnezeu și și-a încredințat viața în mâinile lui Dumnezeu și s-a supus rânduielilor și suveranității lui Dumnezeu în legătură cu această problemă. După ceva vreme, Ming a luat inițiativa și i-a dat lui Jiao suficientă pensie alimentară pentru a se întreține. El i-a dat și casa pentru a continua să locuiască în ea și a aranjat ca cineva să aibă grijă de ea și de fiul lor. Jiao nu-și imaginase niciodată că acesta va fi rezultatul și știa că totul se întâmplase prin harul lui Dumnezeu și că Dumnezeu aranjase totul pentru a-i risipi grijile din adâncul minții.

În zilele ce au urmat, pe măsură ce trăia viața bisericească și avea părtășie despre spusele lui Dumnezeu împreună cu frații și surorile ei, Jiao a ajuns să înțeleagă mai multe adevăruri, iar inima ei se simțea tot mai eliberată. Treptat, ea a renunțat la ura pentru Ming. Uneori, Ming venea să-și vadă fiul, iar Jiao putea să se fie calmă și să se stăpânească față de el. Acum, Jiao își îndeplinește datoria în biserică și a început o viață nouă. De fiecare dată când Jiao se gândește la dragostea adevărată și la mântuirea pe care Dumnezeu i le-a arătat, inima ei se umple de emoție, iar ea a ajuns la o apreciere profundă a cuvintelor lui Dumnezeu, care spun: „În afară de Dumnezeu, nimeni și nimic nu te poate mântui din marea suferinței ca să nu mai suferi: acest lucru este determinat de esența Sa. Doar Dumnezeu Însuși te mântuiește atât de altruist, doar El este, în cele din urmă, responsabil pentru viitorul, destinul și viața ta și El rânduiește toate lucrurile pentru tine. Acest lucru este ceva pe care nimic creat sau necreat nu îl poate realiza” („Dumnezeu Însuși, Unicul (VI)”). Da, într-adevăr, numai Dumnezeu îl poate mântui pe om și numai Dumnezeu îl mântuiește pe om! Numai Dumnezeu ne poate călăuzi pentru a înțelege adevărul, pentru a descifra planurile viclene ale Satanei și pentru a fi eliberați de răul provocat de Satana! Jiao Îi mulțumește lui Dumnezeu din adâncul inimii sale și a luat hotărârea de a-și face bine datoria și de a răsplăti dragostea cea mare a lui Dumnezeu!

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii