Capitolul 19

Pe măsură ce lucrarea Duhului Sfânt continuă, Dumnezeu ne-a introdus încă o dată într-o nouă metodă a lucrării Duhului Sfânt. Ca urmare, este inevitabil că unii M-au înțeles greșit și Mi s-au plâns. Unii Mi s-au împotrivit și Mi s-au opus și M-au cercetat. Cu toate acestea, Eu încă aștept cu milă pocăința și îndreptarea voastră. Schimbarea în metoda lucrării Duhului Sfânt este Însuși Dumnezeu arătându-Se în mod deschis. Cuvântul Meu va rămâne neschimbat! Din moment ce tu ești acela pe care îl mântui, nu te voi părăsi la jumătatea drumului. Dar există îndoieli în interiorul vostru și vreți să vă întoarceți înapoi cu mâna goală. Unii dintre voi ați încetat să mergeți înainte, în timp ce ceilalți observă și așteaptă. Totuși, alții se conformează pasiv situației, iar unii imită, pur și simplu, ceea ce fac alții. V-ați împietrit cu adevărat inimile! Ai luat ceea ce v-am spus și ai transformat aceasta în propria ta aroganță și fală. Meditați la acest lucru mai departe – acesta nu este altceva decât cuvintele de milă și judecată care vin asupra voastră. Sunteți într-adevăr răzvrătiți. Duhul Sfânt vorbește direct și analizează direct. Vouă ar trebui să vă fie frică. Nu acționați necugetat sau nu faceți nimic în grabă. Nu fiți vanitoși, îngâmfați sau înguști la minte! Trebuie să te concentrezi mai mult pe punerea în practică a cuvântului Meu și să trăiești cuvântul Meu oriunde mergi, astfel încât el să te poată transforma cu adevărat din interior și firea Mea să poată fi evidentă în tine. Acestea sunt rezultate reale.

Pentru ca Biserica să fie zidită, trebuie să aveți o statură specială și să căutați, fără ezitare și neîncetat, precum și să primiți arderea și spălarea din partea Duhului Sfânt și să deveniți o persoană transformată. În astfel de condiții, Biserica poate fi zidită. Lucrarea Duhului Sfânt v-a condus acum să începeți zidirea Bisericii. Dacă tu continui să te comporți cu lenevie și prostește, așa cum ai făcut înainte, atunci ești fără speranță. Trebuie să vă echipați cu tot adevărul și să aveți înțelegere duhovnicească și să mergeți pe calea cea desăvârșită potrivit înțelepciunii Mele. Pentru ca Biserica să fie zidită, trebuie să fiți în duhul vieții și nu doar să imitați în mod superficial. Procesul de creștere în viața voastră este același proces în care sunteți zidiți. Totuși, rețineți că aceia care se bazează pe daruri spirituale sau cei care nu reușesc să înțeleagă problemele spirituale sau le lipsește simțul practic nu pot fi zidiți și nu pot fi nici cei care nu sunt capabili să se apropie și să comunice cu Mine în orice moment. Cei care își preocupă mințile cu concepții sau trăiesc după doctrine nu pot fi zidiți, iar cei care sunt ghidați de emoțiile lor, de asemenea nu pot. Indiferent de modul în care Dumnezeu te tratează, trebuie să I te supui complet. Altfel, nu poți fi zidit. Cei care sunt absorbiți în propria lor autoimportanță, în neprihănire de sine, în mândrie și în mulțumire și cărora le place foarte mult să fie condescendenți și să se fălească, nu pot fi zidiți. Cei care nu pot sluji alături de ceilalți, nu pot fi zidiți. Cei care nu au deloc înțelegere spirituală și urmează orbește pe oricine conduce, nu pot fi zidiți, iar cei care eșuează în a-Mi înțelege intențiile și trăiesc în condiții depășite, nu pot fi zidiți. Cei care sunt prea înceți pentru a urma lumina nouă și nu au nicio viziune ca bază, nu pot fi zidiți.

Biserica ar trebui să fie zidită fără întârziere, iar Eu am o preocupare grabnică pentru aceasta. Ar trebui să începeți prin a vă concentra pe pozitiv și să vă alăturați rândurilor clădirii oferindu-vă pe voi înșivă cu toată puterea voastră. Altfel, veți fi respinși. Ar trebui să vă lepădați complet de ceea ce ar trebui să fie lepădat și să mâncați și să beți în mod corespunzător ceea ce ar trebui să fie mâncat și băut. Ar trebui să trăiți realitatea cuvântului Meu și nu ar trebui să vă concentrați asupra problemelor superficiale și neimportante. Întrebă-te pe tine însuți cât de mult ai acceptat cuvântul Meu? Cât de mult trăiești cuvântul Meu? Ar trebui să rămâi cu mintea limpede și să te abții să faci orice în grabă. Altfel, aceasta doar va dăuna, nu va ajuta propria ta dezvoltare în viață. Ar trebui să înțelegi adevărul, să știi cum să îl pui în practică și să permiți cuvântului Meu să devină cu adevărat viața ta. Aceasta este esența problemei!

Deoarece zidirea Bisericii a ajuns acum într-un moment crucial, Satana elaborează planuri și face tot posibilul pentru a o dărâma. Voi nu ar trebui să fiți neglijenți, ci să continuați cu prudență și să exercitați discernământ în duh. Fără un astfel de discernământ veți suferi pierderi mari. Aceasta nu este o problemă neînsemnată. Ar trebui să o priviți drept o problemă importantă. Satana este capabil să facă arătări false și să vândă imitații care prezintă diferențe semnificative în calitatea conținutului lor. Oamenii se comportă atât de prostește și de neatent și le lipsește discernământul, ceea ce înseamnă că nu puteți să rămâneți cu mintea limpede și senini tot timpul. Inima voastră nu este de găsit nicăieri. Slujirea este o onoare, precum și o pierdere. Ea poate duce fie la binecuvântare, fie la nenorocire. Rămâneți liniștiți în prezența Mea și trăiți potrivit cuvântului Meu și veți rămâne într-adevăr vigilenți și veți exercita discernământ în duh. Când Satana va veni, veți fi capabili să vă păziți imediat împotriva lui și, de asemenea, să simțiți venirea lui; veți simți o neliniște reală în duhul vostru. Lucrarea actuală a Satanei se adaptează schimbărilor de direcție. Când oamenii se comportă prostește și le lipsește vigilența, ei vor rămâne în captivitate. Ar trebui să rămâi vigilent tot timpul și să-ți ții ochii larg deschiși. Nu vă ciondăniți pentru propriile voastre câștiguri și pierderi sau nu calculați de dragul propriului folos. Mai degrabă, căutați ca voia Mea să fie făcută.

Obiectele pot părea identice, dar calitatea lor poate varia. Prin urmare, ar trebui să-i recunoașteți pe indivizi, precum și duhurile. Ar trebui să exersați discernământul și să rămâneți, spiritual, cu mintea limpede. Când se arată veninul Satanei, veți fi capabili să-l recunoașteți imediat. El nu poate scăpa de lumina judecății lui Dumnezeu. Ar trebui să acordați o atenție deosebită ascultării vocii Duhului Sfânt pe măsură ce trăiți în duh. Nu-i urma pe alții orbește și nu confunda ceea ce este fals cu ceva adevărat. Nu urma pur și simplu pe oricine preia conducerea, ca să nu suferi pierderi mari. Cum te face să te simți acest lucru? Ați simțit consecințele? Nu ar trebui să stânjenești în mod aleatoriu slujirea sau să-ți introduci propriile opinii în ea, altfel te voi doborî. Mai rău încă, dacă refuzi să asculți și spui și faci cum dorești, te voi tăia! Biserica nu are nevoie să adune mai mulți oameni; ea îi vrea pe cei care Îl iubesc cu sinceritate pe Dumnezeu și trăiesc cu adevărat, potrivit cuvântului Meu. Ar trebui să fiți conștienți de propriile voastre condiții existente. Nu este o autoamăgire când săracii se consideră bogați? Pentru ca Biserica să fie zidită, trebuie să urmați Duhul. Nu continuați acționând orbește, ci rămâneți la locul vostru și îndepliniți-vă propria funcție. Nu ar trebui să ieșiți din rolurile voastre, ci să îndepliniți orice funcție puteți îndeplini cu cea mai mare forță a voastră și atunci Eu voi fi cu adevărat mulțumit. Nu toți veți sluji aceleiași funcții. Mai degrabă, fiecare dintre voi ar trebui să vă jucați propriul rol și să vă dedicați slujirea alături de ceilalți în Biserică. Slujirea voastră nu ar trebui să se abată în nicio altă direcție.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii