De ce lumea religioasă depune așa de mult efort pentru a condamna pe Dumnezeu Atotputernic și Biserica lui Dumnezeu Atotputernic și a li se opune cu înverșunare?

Versete din Biblie pentru referințe:

Ascultaţi o altă pildă: Era un om, proprietar de pământ, care a plantat o vie. A împrejmuit-o cu un gard, a săpat un teasc în ea şi a construit un turn de pază. Apoi a arendat-o unor viticultori şi a plecat într-o călătorie. Când s-a apropiat vremea roadelor, i-a trimis pe sclavii săi la viticultori, ca să-i ia partea cuvenită din roade. Viticultorii însă i-au apucat pe sclavii lui şi pe unul l-au bătut, pe altul l-au omorât, iar pe altul l-au ucis cu pietre. A trimis din nou alţi sclavi, mai mulţi decât primii, dar şi cu aceştia au făcut la fel. La urmă l-a trimis la ei pe fiul său, spunându-şi: «Pe fiul meu îl vor respecta!» Dar viticultorii, când l-au văzut pe fiul, şi-au zis între ei: «Acesta este moştenitorul! Haideţi să-l omorâm şi să-i luăm moştenirea!» Şi l-au apucat, l-au scos afară din vie şi l-au omorât” (Matei 21:33-39).

„Conducătorii preoţilor şi fariseii au adunat Sinedriul şi au zis: «Ce să facem? Omul Acesta face multe semne. Dacă-L lăsăm să continue aşa, toţi vor crede în El şi vor veni romanii şi ne vor nimici atât locul, cât şi neamul!» […] Aşadar, din ziua aceea au plănuit să-L omoare” (Ioan 11:47-48, 53).

Cuvinte relevante ale lui Dumnezeu:

Ce fascinant! De ce întruparea lui Dumnezeu a fost întotdeauna respinsă și insultată de oameni? De ce oamenii nu au niciodată o înțelegere a întrupării Sale? Ar putea fi faptul că Dumnezeu a venit la momentul nepotrivit? Ar putea fi faptul că El a ajuns în locul greșit? Ar putea fi faptul că acest lucru se întâmplă pentru că Dumnezeu a acționat singur, fără „semnătura” omului? Ar putea fi deoarece Dumnezeu a hotărât singur, fără permisiunea omului? […] Oamenii au mâncat ceea ce le era oferit din gura Lui, I-au băut sângele, s-au bucurat de harurile pe care le-a revărsat asupra lor, totuși, ei tot I S-au împotrivit, căci niciodată nu au știut cine le dăduse viață. În cele din urmă, L-au pironit pe cruce, dar El totuși nu a scos niciun sunet. Chiar și astăzi, El rămâne tăcut. Oamenii Îi mănâncă trupul, mănâncă hrana pe care El o face pentru ei, umblă pe calea pe care le-a deschis-o și Îi beau sângele, totuși, ei încă intenționează să-L respingă. De fapt, ei Îl abordează pe Dumnezeul care le-a dat viață ca pe un dușman și, în schimb, se comportă precum Tatăl Ceresc cu cei care sunt sclavi la fel ca ei. În aceasta, nu I se împotrivesc ei în mod intenționat? […] el nu știe de unde au venit lumina și viața sa și nu face nimic altceva decât să plănuiască, în secret, cum să-L mai răstignească încă o dată pe Isus Cel de acum două mii de ani, care a experimentat durerea printre oameni. Oare Isus inspiră într-adevăr o astfel de ură? A fost uitat demult tot ce a făcut El? Ura care s-a contopit timp de mii de ani va lovi, în cele din urmă, în afară. Voi, soi de evrei! Când a fost vreodată Isus ostil față de voi, încât voi să-L urâți atât de mult? El a făcut și a vorbit atât de mult – nu este nimic din acestea spre folosul vostru? Și-a dat viața pentru voi, fără să ceară nimic în schimb, vi S-a dat vouă în întregime – chiar vreți încă să-L mâncați de viu? […] Nu există niciun loc în care să nu se găsească „evreii”, iar astăzi încă mai fac aceeași lucrare, realizează încă aceeași lucrare de a I se împotrivi lui Dumnezeu și, totuși, ei cred că Îl măresc. Cum ar putea ochii omului să-L cunoască pe Dumnezeu? Cum ar putea omul, care trăiește în trup, să-L abordeze pe El ca pe Dumnezeul întrupat care a venit de la Duhul? Cine dintre oameni ar putea să-L cunoască? Unde este adevărul printre oameni? Unde este adevărata dreptate? Cine poate cunoaște firea lui Dumnezeu? Cine poate concura cu Dumnezeul din cer? Nu este de mirare că, atunci când El a venit în mijlocul oamenilor, nimeni nu L-a cunoscut și a fost respins. Cum poate tolera omul existența lui Dumnezeu? Cum poate el lăsa lumina să izgonească întunericul din lume? Nu sunt toate acestea devotamentul de onoare al omului? Nu este aceasta intrarea verticală a omului?

din „Lucrarea și intrarea (10)” în Cuvântul Se arată în trup

De ce lumea religioasă depune așa de mult efort pentru a condamna pe Dumnezeu Atotputernic și Biserica lui Dumnezeu Atotputernic și a li se opune cu înverșunare?

Doriți să cunoașteți motivul pentru care fariseii I se împotriveau lui Isus? Vreți să cunoașteți natura fariseilor? Ei erau plini de fantezii cu privire la Mesia. Mai mult decât atât, ei credeau numai că Mesia va veni și, cu toate acestea, nu au căutat adevărul vieții. Și astfel, chiar și astăzi ei încă Îl mai așteaptă pe Mesia, pentru că nu au nicio cunoaștere despre calea vieții, și nu știu care este calea adevărului. Cum, spuneți voi, ar putea asemenea oameni nesăbuiți, încăpățânați și ignoranți să câștige binecuvântarea lui Dumnezeu? Cum ar putea ei să-L vadă pe Mesia? Ei I s-au împotrivit lui Isus pentru că nu cunoșteau direcția lucrării Duhului Sfânt, pentru că nu cunoșteau calea adevărului rostită de Isus și, mai mult decât atât, pentru că nu L-au înțeles pe Mesia. Și, din moment ce ei nu-L văzuseră niciodată pe Mesia și nu fuseseră niciodată în compania lui Mesia, ei au făcut greșeala de a plăti tribut gol numelui lui Mesia, în timp ce se opuneau naturii lui Mesia, prin orice mijloace. Acești farisei erau încăpățânați și aroganți din fire și nu se supuneau adevărului. Principiul credinței lor în Dumnezeu este: indiferent cât de profundă e predicarea Ta, indiferent cât de înaltă e autoritatea Ta, Tu nu ești Hristos decât dacă ești numit Mesia. Nu sunt aceste păreri absurde și ridicole? Vă întreb din nou: nu este extrem de ușor pentru voi să săvârșiți greșelile celor dintâi farisei, dat fiind faptul că voi nu aveți cea mai mică înțelegere a lui Isus? Ești capabil să discerni calea adevărului? Poți să garantezi, cu adevărat, că nu I te vei împotrivi lui Hristos? Ești capabil să urmezi lucrarea Duhului Sfânt? Dacă nu știi dacă I te vei împotrivi lui Hristos, atunci, Eu zic că deja ești cu un picior în groapă. Cei care nu L-au cunoscut pe Mesia au fost cu toții în stare să I se împotrivească lui Isus, să Îl respingă pe Isus și să-L defăimeze. Oamenii care nu Îl înțeleg pe Isus sunt cu toții în stare să Îl nege și să Îl vorbească de rău. Mai mult, ei sunt în stare să vadă întoarcerea lui Isus ca pe înșelăciunea lui Satana și mai mulți oameni Îl vor condamna pe Isus întors în trup. Nu vă fac toate aceste lucruri să vă fie teamă? Lucrul cu care vă veți confrunta va fi blasfemie împotriva Duhului Sfânt, stricarea cuvintelor Duhului Sfânt către Biserici și respingerea a tot ceea ce este exprimat de Isus. Ce puteți câștiga de la Isus dacă voi sunteți atât de confuzi?

din „Atunci când vei vedea trupul spiritual al lui Isus, Dumnezeu va fi făcut din nou cerul și pământul” în Cuvântul Se arată în trup

Priviți la liderii fiecărei confesiuni religioase. Toți sunt aroganți și neprihăniți de sine și interpretează Biblia în afara contextului și potrivit cu propria lor imaginație. Toți se bazează pe talente și erudiție pentru a-și face lucrarea. Oare, dacă ar fi incapabili de a predica ceva, i-ar urma acei oameni? Ei posedă, la urma urmei, ceva învățătură și pot vorbi puțin despre doctrină sau știu cum să-i convingă pe alții și cum să folosească unele artificii prin care i-au adus pe oameni înaintea lor și i-au înșelat. Acei oameni cred în Dumnezeu cu numele, dar, în realitate, ei își urmează liderii. Dacă îi întâlnesc pe cei care predică adevărata cale, unii dintre ei ar spune: „Trebuie să-l consultăm pe liderul nostru cu privire la credința noastră în Dumnezeu”. Ei au nevoie de acordul cuiva pentru a crede în Dumnezeu; nu este aceasta o problemă? Atunci, ce au devenit acei lideri? Nu au devenit ei farisei, păstori falși, antihriști și obstacole pentru acceptarea de către oameni a adevăratei căi?


din „Numai urmărirea adevărului este adevărata credință în Dumnezeu” în Consemnări ale cuvântărilor lui Hristos

Cei care citesc Biblia în bisericile mari, recită Biblia în fiecare zi și, totuși, niciunul nu înțelege scopul lucrării lui Dumnezeu. Niciunul nu este capabil să-L cunoască pe Dumnezeu; mai mult, niciunul nu este în concordanță cu inima lui Dumnezeu. Toți sunt oameni netrebnici, ticăloși, fiecare crezându-se la înălțime ca să-L învețe pe Dumnezeu. Deși ei flutură numele lui Dumnezeu, ei I se opun voit. Cu toate că ei se denumesc credincioși ai lui Dumnezeu, ei sunt cei care mănâncă trupul și beau sângele omului. Toți astfel de oameni sunt diavoli care devorează sufletul omului, demoni șefi care îi tulbură intenționat pe cei care încearcă să umble pe calea cea dreaptă, și obstacole în calea celor care Îl caută pe Dumnezeu. Cu toate că ei au „un trup robust”, cum vor ști adepții lor că ei sunt antihriști care îi conduc pe oameni contra lui Dumnezeu? Cum vor ști ei că aceștia sunt diavoli vii care caută, pentru un scop anume, suflete ca să le devoreze?

din „Toți cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu sunt aceia care I se împotrivesc lui Dumnezeu” în Cuvântul Se arată în trup

Câți caută adevărul și urmează dreptatea? Toți sunt animale, la fel ca porcii și câinii, conducând un nor de muște urât mirositoare într-o grămadă de bălegar, ca să dea din capete și să stârnească dezordine.[1] Ei cred că regele lor, care este regele iadului, este cel mai înalt dintre regi, fără să-și dea seama că nu sunt decât muște peste un putregai. Nu numai că ei fac remarci calomnioase împotriva existenței lui Dumnezeu, bazându-se pe porcii și pe câinii lor de părinți. Minusculele muște cred că părinții lor sunt la fel de mari ca o balenă cu dinți.[2] Ei nu-și dau seama că sunt mici, deși părinții lor sunt porci și câini necurați de un miliard de ori mai mari decât ei înșiși? Inconștienți de propria lor umilință, ei aleargă haotic pe baza mirosului împuțit al acelor porci și câini și au ideea înșelătoare de a procrea generații viitoare. Acest fapt este absolut lipsit de rușine! Cu aripi verzi pe spate (asta se referă la faptul că pretind a avea încredere în Dumnezeu), ei încep să fie încrezuți și să se laude pretutindeni cu frumusețea și farmecul lor, aruncându-și în secret necurățenia asupra omului. Și sunt şi mulțumiți de sine, ca și cum o pereche de aripi de culoarea curcubeului ar putea să le ascundă necurățenia și, astfel, ei persecută existența adevăratului Dumnezeu (aceasta se referă la povestea interioară a lumii religioase). Puțin bănuieşte omul că, deși aripile muştei sunt frumoase și încântătoare, la urma urmelor nu este decât o muscă minusculă, plină de murdărie și acoperită de germeni. Prin forța părinților lor, nişte porci și câini, ei aleargă înnebuniţi de furie de-a curmezişul țării (acest lucru se referă la oficialii religioși care-L persecută pe Dumnezeu pe baza unui sprijin puternic din partea țării, trădând adevărul şi pe adevăratul Dumnezeu) cu o ferocitate copleşitoare. E ca și cum fantomele fariseilor evrei s-au întors, împreună cu Dumnezeu, la națiunea marelui balaur roșu, în vechiul lor cuib. Ei și-au reînceput persecuția, continuându-şi lucrarea care se întinde peste câteva mii de ani. În cele din urmă, acest grup de degenerați cu siguranță va pieri de pe pământ! Se pare că, după câteva milenii, duhurile necurate au devenit chiar mai viclene și șirete. Ele se gândesc în mod constant la modalități de a submina în mod secret lucrarea lui Dumnezeu. Sunt îndemânatici și dibaci și doresc să reia în patria lor tragedia de acum câteva mii de ani. Acest lucru aproape Îl îndeamnă pe Dumnezeu să scoată un strigăt puternic și cu greu poate El să Se rețină de la a Se reîntoarce la al treilea cer pentru a-i nimici.

din „Lucrarea și intrarea (7)” în Cuvântul Se arată în trup

Când fariseii iudaismului au ascultat cuvântul Domnului Isus, au recunoscut fățiș că acesta e de nădejde și puternic și că vine de la Dumnezeu. De ce L-au condamnat, încarcerat și crucificat pe Domnul Isus? Logic, de vreme ce au descoperit că adevărul era reprezentat de cuvântul Domnului Isus, ei trebuiau să se roage la Dumnezeu în căutarea răspunsului la întrebarea: este Domnul Isus Mesia? Dumnezeu i-ar fi luminat cu siguranță. Dar ei nu au cercetat, nici nu s-au rugat la Dumnezeu. Ei L-au condamnat direct pe Domnul Isus pentru blasfemie. În special, ei L-au întrebat în mod repetat pe Domnul Isus: „Tu ești Mesia?” Când Domnul Isus le-a răspuns direct, ei au refuzat să creadă. Toate astea dovedesc că fariseii erau prea aroganți! Ei venerau prea mult Biblia! Nu-i interesa Hristos care exprima adevărul. Logica lor era că, oricât adevăr ar fi putut exprima Domnul Isus, oricâtă autoritatea ar fi avut și oricât de puternic ar fi fost cuvântul Domnului, cât timp El nu ar fi fost numit Mesia, ei L-ar fi condamnat și chiar L-ar fi pironit pe cruce pe Domnul Isus. Nu erau acei conducători ai Iudeei niște demoni care urau adevărul? Dacă Domnul Isus nu ar fi putut să exprime adevărul, ar fi avut ei o astfel de ură pentru El? Acest lucru a expus în întregime natura satanică a fariseilor care detestau adevărul. Aici era originea opoziției fariseilor față de Domnul Isus! Așa cum i-a demascat Domnul Isus pe farisei: „Însă acum încercaţi să Mă omorâţi, pe Mine, un Om Care v-am spus adevărul pe care l-am auzit de la Dumnezeu. […] Dacă spun adevărul, de ce nu Mă credeţi? Cel ce este din Dumnezeu ascultă cuvintele lui Dumnezeu. Voi de aceea nu ascultaţi, pentru că nu sunteţi din Dumnezeu!” (Ioan 8:40, 46-47). Vedem foarte clar de ce conducătorii evrei s-au opus și L-au ucis pe Domnul Isus. Apoi, motivul pentru care pastorii și bătrânii religioși în zilele de pe urmă se opun frenetic și Îl condamnă pe Dumnezeu Atotputernic nu e greu de înțeles. Aceia dintre noi care au experimentat lucrarea lui Dumnezeu își dau seama că cei care detestă adevărul, în mod inevitabil Îl judecă, Îl condamnă și I se opun lui Dumnezeu. Lucrarea de judecată a lui Dumnezeu Atotputernic în zilele de pe urmă este să curețe firea satanică a omului. Cum îl curăță și îl mântuiește Dumnezeu pe om? Prin exprimarea adevărului pentru a-l curăța și mântui pe om. Cei care acceptă adevărul vor primi curățarea și mântuirea. Firea satanică a celor care resping adevărul nu va fi schimbată. Ei se vor opune și Îl vor trăda pe Dumnezeu în continuare. În Biserica lui Dumnezeu Atotputernic, unii oameni care erau ostili și sătui de adevăr au fost dezvăluiți în întregime. Acești necredincioși și antihriști au fost epurați și alungați. În ce-i privește pe Pastorii și Bătrânii religioși, ei de ce Îl condamnă și Îl hulesc intenționat pe Dumnezeu Atotputernic? Nu cumva pentru că Dumnezeu Atotputernic exprimă multe adevăruri și pentru că El a cucerit și a mântuit un grup de oameni? Lucrarea lui Dumnezeu Atotputernic i-a dezvăluit, așa că Îl urăsc și Îl condamnă pe Dumnezeu. Natura lor satanică este complet demascată. De ce îi detestă și îi blestemă Dumnezeu pe acești antihriști demascați? Pentru că ei concurează cu Dumnezeu pentru aleșii Lui, controlând ferm oile lui Dumnezeu din mâinile lor și interzicându-le oamenilor să studieze și să accepte calea cea adevărată. Ei se implică în construirea unei împărății independente și devin demoni care rănesc și devorează viețile oamenilor. Ei sunt condamnați și blestemați de Dumnezeu pentru că I-au jignit firea.

din „Întrebări clasice și răspunsuri despre Evanghelia Împărăției”

Note de subsol:

[1.] „A provoca tulburare” se referă la modul în care oamenii care sunt demonici provoacă dezordine, împiedicând și opunându-se lucrării lui Dumnezeu.

[2.] „O balenă cu dinți” este folosit cu sens batjocoritor. Este o metaforă a felului în care muștele sunt atât de mici, încât porcii și câinii par la fel de mari ca balenele pentru acestea.



Parts of Scripture quotations in this publication are from NTLR by Biblica, Inc.®. Used by permission. All rights reserved worldwide.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii